21 Mayıs 2011 Cumartesi

BAE Systems İngiliz Savunma Deviymiş Uyuyormuş Uyanmış.

Çok ilginç bir haber okudum. İngiliz BAE systems iş geliştirme sorumlusu Alan Garwood aynen şunları söylemiş. "Türkiye’ye yıllarca uzak durduk, uyuduk. Sonunda uyandık. Şimdi, dünya pazarına birlikte gitmek istiyoruz. Bunun için can atıyoruz". Fazlası ile dinlendiler tabi. Sormak lazım peki karşınızdakileri uyuyor veya uyutabiliyoruz mu sanıyosunuz? Birde bizimkilere sormak lazım. "Uyumak istiyormusunuz? Uyutabilirlermi?" diye.

Hemen ağzındaki baklayı çıkarmış bu savunma sanayi devi. İngilizler bir Fırkateyn yapmışlar. Adı "Tip 26 fırkateyni". Bu projenin uluslararası pazardaki adınıda koymuşlar. Geminin uluslararası pazardaki adı "EVRENSEL SAVAŞ GEMİSİ" imiş. Yani Alman yapımı fırkateynler, türk yapımı fırkateynler, ABD yapımı fırkateynler galiba evrensel değil. (Gülerim ben buna. :) ) Bugün dünyada ileri düzeyde Fırkateyn, destroyer, denizaltı, hücumbot, LDP, LHS, korvet üretebilen iki ülke var. Birisi ABD, birisi ALMANYA. Allah (c.c.)'ın üzniyle biriside Türkiye olacak. İngilizlerin niyeti ne peki? Tıpkı Osmanlı zamanında olduğu gibi siz zahmet edip silah yapmayın biz size ucuz ucuz veririz.

Aklıma geldi söylemeden edemem. Kurtuluş zamanında İngilizlere parası ödenen şu iki savaş gemimizi ne zaman vereceklermiş? Osmanlı kurtuluş savaşı başlamadan önce sipariş vermiş bu gemileri. Parasınıda peşin ödemiş. E savaş bitti yollayım şu gemileride müzeye koyalım artık da. İbret için müzede tutalımda sizin ne denli sadık tüccar olduğunuzu gelecek nesillerimiz öğrenmiş olsun.

Peki İngilizlerin BAE Systems aracılığıyla yapmak istediği amaç ne? Heralde hepiniz haberi okuyunca anlamışınızdır. Ben genede eksik kalmaması açısından anlatayım. Bizim şu Hayalet Gemi Heybeliada Fırkateyni varya. Heh işte onun önünü kesmek. Dünyada bir imalatçı, geliştirici daha çıkmasın pazarı da bölüşmemiş oluruz. Meydanda istediğimiz gibi at sürer cirit oynarız. Yeterki bu meydan daralmasın.

Türkiye bu silahları üretebilir ve pazarlayabilir hale gelince Ortadoğuda ve Afrika'da adamlar ciddi anlamda pazar kaybedecek. Hatta tabiri caizse yok olup silinecekler.  Bu projeyide rüşvet maiyetinde Türkiye'nin önüne getiriyorlar. Haber veriş şekilleride kendileri gibi dangalakça. Uyuyormuş uyanmış. Ne diyim. Gidin bi yüzünüzü yıkayın. Her tarafınız pasak içinde. :)

 Bide bizimkilere sormadan rahat edemeyecem. "Uyumak istiyormusunuz? Uyutabilirlermi?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder