29 Kasım 2012 Perşembe

UÇAK GEMİSİ - TÜRK UÇAK GEMİSİ


TÜRK UÇAK GEMİSİ HABERİ
 UÇAK GEMİSİ - TÜRK UÇAK GEMİSİ
Bugün sansasyonel bir haber okudum. Türkiye 140 metre uzunluğunda uçak gemisi yapacak veya alacakmış. Bu kararın yarınki ( 30 kasım 2012 ) yaş kararlarında alınacakmış. Bu haber sabah gazete sinde yayınlandı. Kusura bakmayın ama insanlar anca bu kadar salak yerine konulabilir. Bir kere haberi yapıyorsanız sallıyorsanız biraz okuyun öğrenin ona göre yazın.

1 )_ 140 metre uzunluğunda bir uçak gemisi olabilme ihtimali yok.
2 )_  Türkiye'nin tek başına uçak gemisini sırtlayabilecek bir ekonumik gücü yok. Ancak D8, Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte NATO vari bir oluşum olurda bu birlikler askeri bir oluşum içerisine girerse Türkiye Arap sermayesi ile birlikte böyle bir geminin altından kalkabilir.  Aksi takdirde Türkiye'nin uluslararası sularda Askeri operasyon yapma ihtiyacı yoksa Uçak gemisinede ihtiyacı yok demektir. Boşuna bu şekilde bir külfetin altına imza atmanın anlamı yok.
3)_ Türkiye daha stratejik silahlara yönelmeli  ve bu silahları kendisi geliştirebilmelidir. Örnek Rusya'nın uçak gemilerine ihtiyaç duymadan dünyanın istediği bölgesinde savaşa girebilecek caydırıcı güç ve silah sistemleri mevcuttur.
Haberi kaynağı http://www.sabah.com.tr/Gundem/2012/11/29/ilk-turk-ucak-gemisine-dogru

2 yorum:

  1. Askeri haberleri spor gazetelerinden, özür 3. sayfa cinayet haberleri gazetelerinden okumamak daha mantıklı...

    Bana söylenen ülkemizin 90'lı yıllara uzanan bir döneme ait uçak gemisi planları'nın bulunduğu yönündeydi...

    Uçak gemisini geçtik, MilGem projesinde bile 3. gemiyi göremeyeceğiz diye düşünmeye başlamıştık.

    MilGem projesinden sonra veya arasında Milli Fırkateyn ve Milli Denizaltı projelerinin öne çıkmasını beklerken, nereden çıkmış bu haber anlamadım.

    Tayyip amca Necmettin Dede nin yolundan gidip Bin Tank üretmek istiyor anlaşılan.

    YanıtlaSil
  2. Amacını bilmiyorum yanlız geçenlerde okuduğum haberi görünce ve resmen doğrulanınca haber artık Türkiye'nin askeri bir değil birkaç uçak gemisine ihtiyacı var olduğu yönünde fikir oluştu bende. Türk Devetleri Ortak Ordusu resmen kabul edildi. Bu yazımdaki amaçta zaten böyle bir birlik kurulmayacaksa uçak gemisine gerek yok yönünde idi. Artık ihtiyaç var. :)

    YanıtlaSil