23 Haziran 2012 Cumartesi

YERLİ KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ - KNT-308 KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ

YERLİ KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ - KNT-308 KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ
Türkiye'nin ilk yüzde 100 yerli,keskin nişancı tüfeğidir. Hafif zırhlı araçlara yönelik üretilen silah, 5-10 mermilik şarjör kapasiteli ve etkili menzili 800 metredir. 1000 metreden bir tabak büyüklüğündeki hedefi vurabilir. Sınıfındaki silahlardan yüzde 20 daha etkili ve yüzde 30 daha hafiftir. Yaklaşık 2 bin dolar fiyatı olan tüfeğin, ilave aksesuarlar (dürbün vb.) ile birlikte fiyatı 20 bin dolara çıkabilmektedir. Rakiplerinden yüzde 30 daha ucuzdur. Ayrıca kendi dalında dünyanın en hafif silahıdır. KNT-308 yalnızca 5,350 gr ağırlığındadır. Kullanımı ve bakımı kolay olan silah, sınıfının diğer örneklerinden daha kolay da katlanabilmektedir.

Yeni tasarım tamamen Kalekalıp mühendislerinin tasarladığı modüler, kullanıcı kolaylığına sahip yepyeni bir .308 kalibre Keskin Nişancı Tüfeği olmuştur. Silahın hafifletme çalışmaları devam etmekte olup, .308 kalibre Keskin Nişancı Tüfekleri içinde en hafifi olması hedeflenmektedir. Bunun için yüksek teknoloji hammaddeleri (Havacılık alüminyumları, titanyum) kullanılmaktadır.

Model dış görünüş itibariyle dünyadaki diğer bazı modellere benzese de çalışan tüm mekanizmaları tamamen Kalekalıp Ar-Ge mühendislerince sıfırdan tasarlanmıştır.

Üreteci Kalekalıp firması tarafından üretilmektedir. KNT kodlaması Keskin Nişancı Tüfeği kelimelerinin baş harflerinden türetilmiştir.

YERLİ KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ - KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ KNT-308

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder