23 Haziran 2012 Cumartesi

SURİYE ORDUSU TARAFINDAN DÜŞÜRÜLEN TÜRK F4 PHANTOM SAVAŞ UÇAĞI

SURİYE ORDUSU TARAFINDAN DÜŞÜRÜLEN TÜRK F4 PHANTOM SAVAŞ UÇAĞI
Suriye ordusu tarafından düşürülen Türk F4 Phantom Savaş Uçağı ile ilgili basın adeta yaygara patlattı. işin enteresan tarafıda okadar üstün körü bilgisiz yaygaralarki; hemen hemen her haber sitesinde, gazetesinde Sesten hızlı füzeylemi düşürüldü diye yazılar geçti. Bu yazıları yazanlara, onay veren editörlere soruyorum. Bi araştırsınlar. Acaba ses hızından yavaş uçaksavar füzesi bulabileceklermi? Neyse ki bizim basınımıza kapak oldu. Normal uçaksavar toplarıyla düşürüldüğü internete düşen videoda görüldüğü kadar kesinleşti.


Asıl konumuza dönmek gerekirse. O uçak silahsızdı. Türkiye'nin imajına bir zarar gelmedi. Neticede silahsız bir savaş uçağına uyarı çekmeden ateş etmek ve düşürmek zor bir durum değil aksine acizliktir. İşin diğer boyutu ise, suriye ordusu tarafından düşürülen Türk F4 Phantom savaş uçağı olayının iç yüzü. Suriye hava sahasını 12 mil kabul ediyor. Türk F4 Phantom Savaş uçağının düşürüldüğü yer ise 6 ila 8 mil arasında.


Başka bir konu ise bence o uçak orada Suriye'yi keşif ve gözetleme maksatlı bulunmuyordu. Akdenizde Rumlar ve İsraille olan sorunlar sebebiyle o uçak orada keşif ve gözetleme görevi icra ediyordu. Bu işin arkasında boşuna Rusya, Suriye ve Çini aramayın. Madalyonun görünmeyen yüzünde Esad yönetiminin gitmesini istemeyen ve gündemde görünmeyen bir diğer ülke İsrail var. Aksi takdirde Arap Baharı furyası Suriye yönetiminide çoktan vurmuş olurdu. Amerikanın istemesine rağmen Esad yönetiminin gitmesini istemeyen ve gün yüzüne çıkmayan İsrail var. Zaten adamlar her seferinde ellerine fırsat geçtimi kullanmaktan çekinmiyor. Türkiye olarak asıl düşünülmesi gereken İsraile verilecek cevap.


Konunun başka bir yönü ise pilotları boşuna denizde aramayın. Kesinlikle ölü veya diri suriye ordusu kullanılarak rehin alındı pilotlarımız. Amaçları uçağı düşürmenin ötesinde Türkiye'nin saldırı olasılığının önüne geçmekti. Boşuna denizde aramayın. Zaten çekilen video görüntülerine baktığınız zamanda sahildekileri görürsünüz. muhakkak müdahale etmişlerdir. O sahilde görüntü çekenlerde esadın askerleri, İsrail'in piyonları. Normal bi plaj sefası görüntüsü yok ortada.


Denizde pilotların cesedine ulaşılırsa bilinki denize atılmıştır pilotlarımız.









Olay şekilleniyor. Demiştim bu olayda Suriyenin, Rusyanın ve Çinin parmağı yok asıl parmağı olan ülke İsrail diye. Bu bloğu dün yayınladım bugün GenelKurmay Başkanlığından  gelen açıklamaları yayınlıyorum.


DÜŞÜRÜLEN TÜRK F4 PHANTOM SAVAŞ UÇAĞI İLE İLGİLİ GENELKURMAY BAŞKANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMA:


UÇAK NEDEN ORADAYDI?
Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri'nin bilgilendirmesine göre, Fantom uçağı o sırada Doğu Akdeniz'deki hava trafiğiyle ilgili görev uçuşundaydı. Hatay'ın Amanoslar Dağı Zirvesi'nde konuşlu NATO Üssü konumundaki Kisecik Radar İstasyonu ile bağlantılı olarak, alçak ve yüksek irtifa "elektronik muhabere" tatbikatı yapıyordu.


İSRAİL FAKTÖRÜ


Genelkurmay'ın Güvenlik Zirvesi'nde verdiği bilgiye göre, Hatay'ın güneyi oldukça stratejik bir hava koridoruna sahip. Özellikle İsrail'e ait F-16'lar zaman zaman bu bölgede uçuyorlar. İsrail'in bu bölgedeki hava koridoru üzerinden İran'ın nükleer tesislerine yönelik olası hava harekatına dönük hazırlık uçuşu yaptığından kuşkulanılıyor. Son dönemde Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları da İsrail uçaklarına 3 kez önleme faaliyeti icra etti.


Kaynak : http://www.sabah.com.tr/Gundem/2012/06/24/iste-ankaranin-yol-haritasi


Bugün Mossada yakılığı ile bilinen DEBKA haber sitesinden enteresandır ki bir haber geldi. Haberde bu olayı adeta  Ruslar yaptı deniliyor. Komik değilmi.


Kaynak : http://haber.gazetevatan.com/ucak-vuran-rus-fuzesi/459887/1/Gundem


BU OLAY NASIL ÇÖZÜLÜR?
İnternete düşen videonun (ki videoda uçağın düşürülme anı kayıtlı) nereden geldiğini, bulmak, videoyu indirip incelemek, buyolla videoyu çeken kişiye ulaşmak. Bu yolla net ağızdan cevap almak. Tabi yaşıyorsa. Zor görünüyor değilmi? Hiçte zor değil. Çok kolay bir yöntem. MİT ve TÜBİTAK bu konuda karar verebilecek kuruluşlar.


NOT: Her fotoğraf ve kamera üretilirken içinde barındırdıkları chip (mikroişlemcide denebilir) vasıtasıyla videoya silinemez, müdahale edilemez bir Chip seri numarası, Makina Seri Numarası, tarih ve konumlama bilgisi yazarlar. Bu bilgilere Videoyu açıp bakabilen kişiler (Genelde devlet kurumlarıdır.) erişebilirler. Lazer yazıcılarda, fotoğraf basan makinalarda, matbaalarda dahi durum bu şekilde cereyan eder. Benden bu kadar Gerisi MİTin işi. :)




Hala bizim basınımız öküzün altında buzağı arıyor. Suriye yönetimi tarafından düşürülen F4 Phantom Savaş Uçağının intikamı Amerikadan izin alınmadan TSK'nın Kandile yaptığı hava harekatıyla cevaplandırıldı.
Linki:: http://www.haberturk.com/gundem/haber/753466-kandil-bombalandi


Kandille İsrailin ne alakası var diyenlere : http://www.haber7.com/guncel/haber/897803-israil-guney-kibrista-pkklilari-besliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder