1 Nisan 2011 Cuma

BMC KİRPİ ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICILARI (ZPT)

BMC yani British Motor Company. Geçenlerde boy boy yüzde yüz yerli malı ZPT diye bi kaç araç modelini TSK ya satmışlar. BMC nin kirpilerinin aynılarını gösterim siz yerli diyin bunlara. Bu ne yaman çelişki anlayamadım ama kimse kusura bakmasın benim vergimi KOÇ'a ÇUKUROVA'ya peşkeş çekmekten başka bişey değil yaptıkları. Gelin şimdi BMC KİRPİ ile İSRAİLLİ KİRPİ arasındaki 7 farkı bulun.

 
BMC KİRPİ ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICI MRAP




BUDA İSRAİLİN KİRPİLERİ
Sizcede çok fazla benzerlik yokmu aralarında

8 yorum:

  1. Hiçbir benzerlik varmı?
    Benzemiyor! Benzese ne olacak?
    Türkiye'de yapılanları eleştirmek ne kazandıracak? Yapılanları anlamsız yere eleştirmek yerine takdir etmek gerekir, hadi takdir etmiyorsunuz, konuşmayın bari!
    Saydığınız şirketlerden biri yapacak bunları tabiki! Başka şirketlerde olsa keşke; onlarda yapsa. Kur şirketini yap yatırımını gir ihaleye sen de yap. Bir faydan olsun ülkeye! Eğer yapamıyorsan, yapanları takdir et. Bunların hepsini gavurlardan mı alsalar? Paralar yurtdışına mı gitsin? O şirketlerde kaç kişi çalışıyor biliyormusunuz? Maaşları, SGK, Muhtasar, Kurumlar Vergisi, vs, vs, kime gidiyor bu paralar? İsrail'e mi yoksa ülkede mi kalıyor! Biraz insaf!!!

    YanıtlaSil
  2. var bizim kirpi daha güzel...hemde türk malı!

    YanıtlaSil
  3. Zırh plakları zaten İsrailden geliyor. BMC sadece montaj yapıyor. Ben yapıcı olmayı övgülerle bahsetmeyi çok isterdim bu forumda. Üzgünüm ama gerçek. Bir gerçek daha var. Oda İsrail patenti ile üretildikleri.

    YanıtlaSil
  4. Türk malı derken neleri Türk malı onuda izah ederseniz süper olur. Ameleleri mi, kirpinin şasesimi, motorumu, zırhımı? Belki civataları somunları olabilir. Sn. Fikret

    YanıtlaSil
  5. sanırım önce türk malı nedir onun tanımını yapmak lazım. yerli malı kettle alın altını çevirin 'made in prc' yazdığını görürsünüz. fikri mülkiyet hakları, üretim lisansı kimde bu ürünün o önemli. kirpi, hatehof (şimdi olmuş carmor) navigator'a benziyor doğrudur. üretim hakları kimde? kirpi, navigatorun bizim ihale şartnamesine uyarlanmış hali ise ve bu halinin üretim izni bmc'de ise ve tunus'a ihraç edilebiliyorsa da mı yerli olmayacak? tasarımı ve motoru yerli olan ve türkiye'de üretilen otomobil var mı? isviçre tasarımı PC-9'u kendi ihale şartnamesine uyarlayıp T-6 Texan II adıyla üreten abd'ye ne diyorsunuz?

    YanıtlaSil
  6. Tamamen yerli imkanlarla üretilen zırhlı askeri araç Pusat, MÜSİAD EXPO'da görücüye çıkartıldı. Araç, 2019'da TSK envanterine girmeye hazır

    YanıtlaSil
  7. Türkiye'nin ilk yerli traktör üreticisi olan, aynı zamanda son yıllarda savunma sanayi alanında başarılı çalışmalara imza atan TÜMOSAN, yerli üretim zırhlı askeri aracı Pusat'ı bu yıl 17.si düzenlenen MÜSIAD EXPO'da görücüye çıkarttı.

    YanıtlaSil
  8. BMC yan Sanayi yapmış kirpi üretmiş çelik levhası kendi yapmıyor.Her şeyini kendin yapacaksın en ufak vidasina kadar.O Zaman %100 yer li olur.Yaptık oldu zihniyeti bitmeden istikrar gelmez.

    YanıtlaSil