3 Ağustos 2010 Salı

TEI'nin Özgün TurboPrap Motoru

TEI Motorlu Türk Yapımı Hedef Uçağı - TURNA
Özgün turboprop motoru TEI -TP- 1X , TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) tarafından geliştirilen Eskişehir tasarım operasyonları , geliştirme ve uçak motoru üretimi, başarılı bir Nisan 4 , Türk 2008'de ilk test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi sahip yerleşti Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) tesislerinde .

Söz konusu motor, TEI mühendisleri tarafından state-of- teknolojik yöntemlerin kullanımı ile tasarlanmış ve TEI ve Türkiye'deki diğer teknolojik kaynakların kullanımı ile üretim teknolojileri ile hazırlanmıştır. motor uçuş testleri öncesi bir dizi konulmuştur. TEI -TP- 1X motoru 90 libre itme gücünde olup, pervane devri vardır gider kadar 6500 . Kaynak: TEI

A İşbirliği Anlaşması TAI ve TEI arasında 11 Eylül'de , sipariş drone yerli - yerli motor modelini Havacılık alanında azami iç yarar temin başlatmak üzere 2007 imzalanmıştır. Bu kapsamda, özgün motor TEI -TP- 1X , TEI tarafından insansız hava araçları için başarıyla denendi tasarlanmış orijinal Hedef Uçağı ' Turna ' TAI ve motor Turna uçağında kullanılan tarafından tasarlanan özgün bir ürün kimliği kazanmıştır .

Motorun güvenilirlik testlerinin tamamlanmasını takiben , bu Turna standart motoru olması , bu ilk özgün hava drone Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren öngörülmektedir. Bilindiği gibi Turna, hava savunma birliklerinin eğitiminde 2001 yılından beri kullanılmaktadır.

TEI , tasarım alanında da motor parçalarının imalatı , motor montaj ve revizyon ve müşteri destek hizmetleri yanı sıra düzen kalıcı bir uçak motor sanayi ülkemizde kurduk için evrensel bir kimliğe ulaşmak amacı ile son yıllarda çalışmalarını accelarated var . TEI bazı projeleri, uluslararası havacılık projelerine katkıda bulunarak devam onun ileriye dönük yatırımları vardır: A400M Uçağı TP400 -D6 Motor Projesi, Müşterek Taarruz Uçağı ( JSF) F136 Motor Projesi, insansız hava araçları için özgün turboprop motoru projesidir . TEI, Attack ve Türk Silahlı Kuvvetleri Helikopter ' Motor Projeler üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir . Ayrıca , Türkiye Teknoloji Merkezi İstanbul Gebze Serbest Bölgesinde anlaşma TEI ve GE Aviation arasında 2007 yılında imzalanan nedeniyle , kendi tasarım çalışmaları, dünyanın en gelişmiş uçak motorları yönelik devam etmektedir kurdu. TEI , gerçekleştirilmesi mühendislik ve Global Mühendislik Merkezi başlıklı motorlarının üretim projeleri, aynı zamanda tasarım ve dışında ilave mühendislik alanlarında üretim bugün itibariyle vizyonu ile geleceğini şekillendirmektedir.

TEI ve TUSAŞ arasındaki adli işbirliği, önemli bir adım doğrultusunda hedef ile deneyimlerini dönüştürmek için alınır havacılık sektöründe özgün ve milli çözüm ve kazanılan iç ulusal havacılık sanayiinin ihtiyaçlarını karşılamak için .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder